Hoe voorkom je dat de aankoop van een occasion een miskoop wordt

127 occassion sas van gent

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen dan wil je natuurlijk voorkomen dat je een miskoop begaat. De aanschaf van een Occasion Sas van Gent brengt altijd risico’s met zich mee. In dit artikel gaan we in op zaken waar je als koper op moet letten bij het kopen van een occasion.

Checkpunten voor het bekijken van de auto

Voordat je de auto gaat bekijken kan je al wat onderzoek online uitvoeren. Je kan bekijken wat de zwakke punten zijn van het model wat je op het oog hebt. Door het uitvoeren van een kentekencheck op de website van het RDW kan je inzien of er terugroepacties zijn geweest, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, of de auto bekend staat als gestolen, wanneer de APK verloopt, of de kilometertelling logisch is en of er schade is gereden met de auto.

Checkpunten bij het bekijken van de auto

Het is altijd belangrijk om een proefrit te maken zonder de radio aan. Zo kan je afwijkende geluiden sneller detecteren. Let op zoveel mogelijk zaken zoals het optrekken, de werking van de versnellingsbank, de vering, remmen en de wegligging bij verschillende snelheden. Loop de auto na op schade onder de motorkap en aan de buitenzijde. Aan de naden van de auto kan je vaak zien of deze schade heeft geleden. De naden zijn namelijk niet recht, maar scheef in dit geval. Je kan bekijken of de auto lekkages heeft of heeft gehad. Dit kan je zien door een (groene) aanslag op de radiateur, een vettige motor met oliedruppels, door de matten te verwijderen in de kofferbak en bij de voorstoelen en door de motor stationair te laten draaien en de uitlaat te controleren. Dit laatste doe je door je voet tegen de uitlaat aan te houden, op het moment dat je een sissend geluid hoort betekend dit dat de uitlaat lek is. De kleur van de uitlaat gassen hoor je niet te zien, als je na flink gas geven een gekleurde walm ziet dan duid dit op problemen met de motor. Vergeet ook het profiel van de banden niet te bekijken, de scharnieren van de deuren en de vering door stevig op de hoeken van de auto te drukken. De koppeling is versleten als je deze hoog moet laten opkomen voordat hij in beweging komt.

Als je besluit om de auto aan te schaffen

Kijk of er een garantieregeling van toepassing is en zorg dat deze in het koopcontract wordt opgenomen. Na het tekenen van je koopcontract kan je de auto laten overschrijven op je naam bij een erkende RDW locatie en een autoverzekering afsluiten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *