Opzoek naar een retail designer in Utrecht?

Retail designer

Een retail designer in Utrecht is een ontwerper die gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van winkelruimtes. Naast het ontwerpen van een winkel kan een retail designer in Utrecht nog veel meer. Onder de werkzaamheden van een retail designer valt bijvoorbeeld ook het helpen bij het veranderen van het imago van de winkel door samen een nieuw logo te ontwerpen.

Watvoor klanten heeft een retail designer in Utrecht?

Een retail designer heeft veel verschillende klanten en daarom ook veel diverse opdrachten. Een klant kan bijvoorbeeld een klein bedrijf zijn die een nieuwe stijl wil. Hiervoor helpt de retail designer in Utrecht met het brainstormen over nieuwe ontwerpprincipes en de nieuwe huisstijl. Binnen de huisstijl valt van alles, bijvoorbeeld het logo-ontwerp. Naast de stijl, zal de retail designer ook fysiek bezig gaan met het aanpassen van de winkel zodat alles klopt. Hierbij kijkt de retail designer naar diverse aspecten, zoals de meubels, gordijnen, kleur in de winkel en accessoires. Een ander soort klant kan een groot bedrijf zijn. Een groot bedrijf heeft over het algemeen minder vrijheid en heeft te maken met vastgestelde merkrichtlijnen. Bij dit type klant kan een retail designer niet helpen met het brainstormen over nieuwe ontwerpprincipes. Echter, kan een retail designer wel fysiek bezig. De designer kan de kleuren combinatie en de manier waarop de meubels staan optimaliseren zodat het aantrekkelijker wordt voor de consument.

Trends in retail design

Net zoals in de woonkamer is er ook in de retail designwereld sprake van trends. Er zijn veel bladen die schrijven over de trends in de woonkamer. Bijvoorbeeld op dit moment is een donkere kleur paars helemaal hip. Maar over een jaar is waarschijnlijk deze kleur alweer verdwenen. Ook in de retail designwereld komen er constant nieuwe trends. Toch zijn deze wat constanter en zijn de trends gefocust op het aantrekken en houden van klanten in een winkel. Op dit moment is een trend het hebben van technologie in de winkel. Klanten willen tegenwoordig ergens aankunnen zitten en ergens meespelen. Hierdoor hebben klanten iets te doen en kunnen ze iets uitproberen. Tegenwoordig is duurzaamheid ook erg belangrijk. Door te laten zien dat je winkel duurzaam is trekt het veel klanten aan. Qua meubels is de trend op dit moment mixen. Mix het nieuwe met het oude. Bijvoorbeeld een oude open kledingkast doet het goed met een nieuwe lamp.

Tips om thuis bezig te gaan

Begin met het maken van een kleur- en ideeënbord. Door het lezen van veel tijdschriften en websites leer je wat de trend zijn van dit moment. Probeer hier mee te spelen, doe ideeën op en mix de trends met je eigen creativiteit en stijl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *