Hoogwaardig intercom systeem: altijd een perfecte verbinding

intercom

Een intercom maakt het mogelijk op afstand te communiceren, vanuit het desbetreffende pand of een centrale op afstand. Zo kunnen de juiste personen bijvoorbeeld ook na sluitingstijd een pand betreden. Denk bijvoorbeeld aan schoonmakers, medewerkers of bezorgers. Met een hoogwaardig intercom systeem kun je ervoor zorgen dat de receptionist of beveiligingsmedewerker van dienst altijd bereikbaar is voor personen die het pand willen betreden.

Voordelen hoogwaardig intercom systeem

Het voordeel van een hoogwaardig intercom systeem is dat de kwaliteit van spraak gewaarborgd is. Beide personen die via de intercom communiceren zijn goed verstaanbaar. Daarnaast is het uiteraard wenselijk dat de verbinding continu is, zonder onderbrekingen of storingen. Aanbieders van hoogwaardige intercom systemen zorgen er daarom doorgaans voor dat de verbinding steeds gemonitord wordt. Hierdoor bent u er als eigenaar van een intercom zeker van dat medewerkers goed kunnen communiceren. Dat is extra belangrijk in noodsituaties of in het geval van ongewenste indringers in een pand. Uw beveiligingspersoneel kan voorkomen dat ongewenste personen een bedrijfspand binnenkomen door slim te communiceren via de intercom.

Storingen intercom systeem direct in beeld

Van een hoogwaardig intercom systeem mag je verwachten dat de verbinding steeds gecontroleerd wordt. Storingen worden direct in beeld gebracht en kunnen vanaf dat moment verholpen worden. Zo verkeer je nooit in onzekerheid over de werking van de intercom. Vooral als de intercom veelvuldig gebruikt wordt en onderdeel uitmaakt van de beveiliging van een pand, is dat van onschatbare waarde. Daarnaast is de intercom vaak het eerste wat klanten en andere relaties tegenkomen bij een bezoek aan je organisatie. Dan moet het systeem probleemloos werken en een goede indruk achterlaten. Mooie vormgeving en een gebruiksvriendelijke interface dragen daaraan bij.

Intercom aansluiten op software

Ten slotte wil je er bij de keuze voor een intercom ook op letten dat de intercom compatibel is met de software die je al gebruikt. Misschien werken medewerkers via een Citrix-verbinding. Dan zal je intercom ook moeten kunnen functioneren met deze software. Een goed intercom systeem is compatibel met meerdere softwarepakketten en kan naadloos worden aangesloten. Bovendien mag je van de leverancier ook verwachten dat deze proactief met je meedenkt over je intercom systeem en je bijstaat tijdens installatie en de gebruiksfase. Spreek altijd af welke service je kunt verwachten en wat er gebeurt als er wél een storing optreedt. Je wilt dan dat je intercom het zo snel mogelijk weer doet.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *