Bouwbegeleiding bij jouw project

bouw

Ben je klaar voor iets nieuws? Ben je van plan om iets te bouwen of te verbouwen? Vele handen maken licht werk. Ook al ben je zelf een goede klusser en ben je ook nog eens goed bevriend met je buren, het is toch erg fijn om alle hulp die mogelijk is ook daadwerkelijk te krijgen bij de bouw van jouw project. Er zijn veel mogelijkheden om een derde partij in te schakelen. Een voorbeeld hiervan is de BBAN groep. Zij bieden professionele hulp bij jouw particulieren of zakelijke bouw- of verbouwplannen.

Bouwbegeleiding bij nieuwbouw

Een nieuwbouwproject kan erg ingewikkeld zijn, vooral als je zelf geen professional bent. De bouwbegeleiding die wordt geboden kan je bijvoorbeeld helpen met zaken rondom een bestemmingsplan, bouwkundige voorschriften vanuit de gemeente, veiligheidseisen, etc. Tijdens een bouwproject wordt er veel getekend, gerekend en zijn er veel regels waar jij je als bouwer aan moet houden. Een beetje hulp kan dus geen kwaad. Deze hulp kan worden geboden in het opstellen van de in te dienen bouwaanvraag, maar ook in het vaststellen van je bouwbestek zonder dat de kosten je boven het hoofd uitstijgen. Ook is hulp bij het selecteren van een aannemer en zorgvuldige nazorg vaak gewenst.

Bouwbegeleiding bij verbouw

Naast nieuwbouw kan een verbouwproject ook ontzettend profiteren van bouwbegeleiding. Je hebt immers bepaalde wensen, verwachtingen, maar zeker ook eisen aan dit project. De factor wat een verbouwing ingewikkeld kan maken is dat je te maken hebt met een bestaand gebouw, denk bijvoorbeeld aan je eigen huis. Jouw verbouwplannen moeten dus haalbaar zijn gelet op een bepaalde ruimte. Een verbouwing biedt namelijk heel veel mogelijkheden, maar kan ook zeker beperkingen met zich meebrengen. Een bouwbegeleider helpt bij het plannen, controleren, uitvoeren en keuren van je verbouwplannen en werkzaamheden. Net als bij nieuwbouw, wordt die hulp geboden in de volgende processen: het voltooien van je bouwaanvraag, het vaststellen van je bouwbestek, het selecteren van een aannemer en het netjes afhandelen van je verbouwing.

Tarieven van bouwbegeleiding

De tarieven van bouwbegeleiding verschillen per project. Natuurlijk geldt, hoe uitgebreider het project en hoe meer begeleiding je wenst, hoe duurder de begeleiding zal uitvallen. Online kun je een ruwe schatting maken van de kosten van de begeleiding van jouw bouw- of verbouwproject. Met een zogeheten bouwcalculator krijg je al snel een indicatie. Natuurlijk is het altijd handiger om een afspraak te maken en één op één je wensen en situatie te bespreken, zodat er een preciezere schatting kan worden gemaakt van de uiteindelijke kosten van jouw bouw- of verbouwproject.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *