Het geluk van de mens

1150 Coaching 1
Tegenwoordig is het niet meer raar om een psycholoog van coaching Alkmaar in armen te nemen. Vroeger werd dit eigenlijk nooit gedaan en werd er eigenlijk nooit gepraat over de problemen van de mensen. Het probleem hiervan was, is dat al de problemen werden opgestapeld in hun hoofd en was het resultaat dat er veel ongeluk ter sprake kwam. Tegenwoordig merken mensen dat het fijn is om met iemand te praten. Dit kan iemand zijn die dicht bij je staat, een vertrouwenspersoon of een coach van coaching Alkmaar. met zo’n coach kun je praten over problemen. Maar ook dingen die je aan je zelf zou willen veranderen. Op scholen is het eigenlijk essentieel om zo’n iemand te hebben. Het kan de kinderen erg opluchten om over dingen te praten of dat ze geholpen worden met hun huiswerk of leerwerk. Op het Bogerman college is Sneek hebben ze een schoolhond gekocht. Deze hond geeft de leerlingen extra rust en de leerling kan met de hond knuffelen als de leerling het ergens zwaar mee heeft.

Coaching op praktijkscholen

Coaching op praktijkscholen is een vak apart. Vaak als je de pabo studeert krijg je dit coachings vak, maar in de praktijk blijkt dit nog veel te weinig te zijn. Kinderen op middelbare praktijkscholen zijn vaak kinderen met een rugzakje. Ze hebben vaak veel meegemaakt in hun jeugd en hebben een ander soort onderwijs nodig dan bij kinderen die een goeie jeugd hebben gehad. Je kunt vanaf de pabo gelijk les geven op zo’n school, maar krijgt hier een wel extra cursus voor. Ook krijg je een teamleider die de leraren coacht. De leraren komen bij coaching Alkmaar om dit te leren.

Wat wordt er precies geleerd?

De leraren krijgen een cursus over hoe ze het beste om kunnen gaan met zo’n kind van de praktijkschool. Zo worden de klassen vaak kleiner gemaakt. Vaak tussen de 7 en 11 kinderen per klas. Elk klaslokaal heeft een vaste leraar en een onderwijsassistent. Dit is om de leerlingen nog extra aandacht te geven. Ze hopen hierdoor dat de kinderen van de praktijkschool later als nog een goed baantje te kunnen krijgen. Zo kunnen de niveau 3 leerlingen van de praktijkschool eventueel nog naar een MBO school. Het woord praktijkschool zegt het al. Er wordt veel gedaan met praktijk en minder met theorie. Zo zijn wordt er bijvoorbeeld veel techniek en handenarbeid gegeven. Ook is er bijvoorbeeld een cursus houthakken. De leerlingen worden zo goed mogelijk opgeleid om vervolgens bij een baas te kunnen gaan werken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *