Wat zijn de voordelen van een professionele boekhouder?

Administratie ZZP

Ondernemen is heel erg leuk. Het geeft je veel meer vrijheid dan wanneer je voor een werkgever werkt. Ook haal je er meer voldoening uit, omdat je doet wat je echt leuk vindt. Wie wil er nou niet geld verdienen met zijn of haar passie? Helaas heeft ondernemen ook minder leuke kanten. Denk aan het bijhouden van je financiële administratie ZZP.

Hiervoor kun je gelukkig een boekhouder in de arm nemen die precies weet wat hij of zij moet doen. Bovendien kent de boekhouders alle regels van de Belastingdienst uit het hoofd. Door je boekhouding uit handen te geven aan een professional houd jij meer tijd voor datgene wat je leuk vindt. In dit artikel lees je 5 voordelen van een professionele boekhouder.

#1 De administratie is altijd goed geregeld

Als ondernemer is het een fijn gevoel om je administratie altijd op orde te hebben. Als de Belastingdienst iets bij je opvraagt, kun je zonder moeite de belangrijke stukken gelijk aanleveren. Dat scheelt ook een hoop stress. je hoeft er niet aan te denken tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

#2 Inscannen van bonnetjes is niet meer nodig

Heb je een etentje gehad met een klant of wat spullen gekocht bij de groothandel? Het enige wat je nu hoeft te doen is het bonnetje inscannen of een foto maken met je telefoon. Dit kun je dan in je digitale boekhoudprogramma zetten of doorsturen naar je boekhouder. Het voordeel is dat je het nu niet meer vergeet of dat de letters van het bonnetje na enige tijd zijn vervaagd.

#3 Vergeet nooit meer de Belastingaangifte

Eens per jaar of kwartaal moet je toch aangifte doen bij de belasting. Een hele drukke ondernemer kan dit soms vergeten. Ook kost het relatief veel werk als je geen verstand hebt van cijfers. Een boekhouder doet dit voor meerdere klanten op hetzelfde moment. De cijfers zijn voor hem of haar ook gesneden koek. Met een goede boekhouder heeft de Belastingdienst al jouw aangiftes op tijd.

#4 De boekhouder kent alle regels

Wat mag je wel en niet declareren? Ook zijn er regels voor het in rekening brengen van de BTW aan klanten. Voor de ene ondernemer gelden weer andere regels dan de andere. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Bespaar jezelf dus een hoop tijd en opzoekwerk door het aan een boekhouder over te laten.

#5 Jij houdt tijd over voor je core business

Omdat je niet zo druk bezig bent met de cijfers hou je veel meer tijd over voor datgene wat jij leuk vindt: jouw core business. Je bent natuurlijk niet gaan ondernemen om steeds met je neus in de boeken te zitten.

Hoe regel jij je financiële administratie? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *