De beste lunch ideeën

lunch

Of je nou lekker gaat Lunchen in Utrecht, of liever een take away picknick neemt. Afhankelijk van de locatie en of je liever een vette hap hebt of een gezonde salade met lokale ingrediënten, lunchen kan heel veelzijdig zijn. Wij hebben de beste lunch ideeën voor je op een rijtje gezet.

Picknick lunch

Het is lekker weer en je hebt zin om te relaxen in het park of aan de waterzijde. Dan neem je gewoon een goedgevulde picknickmand mee. In een picknickmand kan een lekkere lunch niet ontbreken. Afhankelijk van je voorkeur kan je een flesje sap, frisdrank of melk meenemen. Heb je liever een alcoholische versnapering dan kan natuurlijk een lekkere fles wijn of speciaalbiertje niet ontbreken. Deze kan je in een speciale cooler verpakken zodat hij niet te warm wordt. Je kan kiezen om losse hapjes mee te nemen of broodjes. Of misschien heb je liever een gezonde salade of juist zoete lekkernijen. Met de algemeen bekende broodjes met kaas of ham zit je altijd goed. Als je zin hebt om meer je best te doen dan is het welbekende broodje gezond, een bagel met gerookte zalm en roomkaas, een sandwich met carpaccio of een broodje met vers gemaakte tonijnsalade een goed idee. Als hapjes doen verschillende kaasjes, salami, gedroogde ham, olijven, noten, druiven en cherrytomaatjes het altijd goed. Voor een salade kan je kiezen uit een fruitsalade, pastasalade, tonijnsalade of bijvoorbeeld een salade met gerookte kip of carpaccio. Voor zoete lekkernijen kan je denken aan suikerbrood, brownies of carrot cake. Vergeet je boek niet en een deken om op te zitten!

Lunch op locatie

Als je gaat lunchen op locatie dan heb je tegenwoordig een ruime keuze. Een restaurant waar bijvoorbeeld alleen met lokale ingrediënten wordt gewerkt, iets meer exotisch, vegan of juist lekker ouderwets. Als je kiest voor lekker ouderwets dan is een twaalf uurtje natuurlijk een goede keuze. Dit bekende lunchgerecht bestaat uit een kroket, ei, drie boterhammen, ham en/of kaas. Of gewoon een lekkere pannenkoek, broodje gezond, soep of een omelet. Als je voor vegan en exotisch gaat dan kan je bijvoorbeeld kiezen uit een couscoussalade, vegan nacho’s of falafel met tahinsaus. Uiteraard doet een simpele huisgemaakte hamburger het altijd goed of een broodje pulled pork. Je kan tegenwoordig vaak ook allerlei variaties hierop vinden. Wat denk je van een Mexicaanse, vegan of American hamburger? Als je liever vis eet dan is fish & chips, mosselen of een salade met garnalen misschien meer je ding.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *