Gezonde babyvoeding

baby voeding 2

Bij vier maanden mag je naast babyvoeding de eerste hapjes gaan geven. Beetje bij beetje kun je jouw baby kennis laten maken met verschillende producten. Je begint met groenten, fruit, aardappelen en brood. Deze hapjes worden langzaam uitgebouwd naar grotere hapjes waarbij je producten kan mixen.

Starten met babyvoeding

Bij vier maanden mag je naast babyvoeding de eerste hapjes gaan geven. Dit is geen vervanging voor het eten maar de eerste kennismaking met vast voedsel. Beetje bij beetje kun je jouw baby kennis laten maken met verschillende producten. Dit begint met een aantal weken van hapjes proeven en wordt uitgebouwd naar een kleine hapje. Na zes tot acht maanden kun je langzamerhand borstvoeding of flesvoeding gaan vervangen voor vast voedsel. Je hoeft natuurlijk niet na acht maanden meteen te stoppen met borstvoeding of flesvoeding. Borstvoeding zelf kun je zeker in combinatie met vast voedsel doorzetten langer aanhouden.

Gezonde babyvoeding

Je hoeft niet per se speciaal koken voor jouw baby. Je kunt groente, aardappelen en brood als babyvoeding geven. Wel wil je voorkomen dat het eten zout of gekruid is. Gebruik geen sausjes of kruiden en geef het eten neuraal. Groenteconserven uit potjes bevatten veel zout en soms conserveringsmiddelen. Dit is niet een gezonde keuze Kies altijd verse groenten en kook de groente zacht. Als je baby jong is kun je die goed pureren. Als je kindje wat ouder is kun je ook een heel gekookt stuk groenten geven. Dit kan je kindje dan uit de hand eten. Verse gekookte aardappelen is ook een goede keuze. Kies geen gekruide aardappelen uit zak. Hier zit ook zout op en veel conserveringsmiddelen.

Als je kindje alle smaken van groenten en fruit geproefd heeft, dan kun je gaan combineren. Het combineren van voedingsmiddelen doe je nadat je baby meerdere keren smaken los heeft geproefd. Begin met het combineren van twee producten. Je kunt een stukje brood zonder korst besmeren met beleg. Je kunt hier geplette banaan opdoen, ei, hüttenkäse of appelmoes. Als je zelf appelmoes maakt of appel conserven dan is dit gezonder dan uit een potje. Dit geldt dus eigenlijk voor alles. Alle gerechten die je zelf kunt maken, of die vers in een potje zitten zijn gezonder dan lang-houdbare potjes met producten of babyvoeding. Alles wat vers is, is gezonde voeding voeding voor je baby. Het is goed om soorten voeding af te wisselen. Biologische voeding is daarbij ook een hele goede keuze. Hier zitten geen schadelijke bestrijdingsmiddelen op.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *