Wat zijn leuke duurzame uitjes voor kinderen?

kinderen

Kinderen zijn natuurlijk gek op grote pretparken, enorme bioscoopzalen en speeltuinen vol met toestellen. Echter zijn zulke uitjes niet heel duurzaam en vaak steken ze er niks van op. Een ander groot nadeel is dat je aan het einde van de dag ook nog eens ontzettend veel geld kwijt bent. Hoe zorg je voor een leuk uitje dat niet teveel geld kost en waar je kinderen ook nog eens iets van opsteken. Het lijkt misschien lastig om daar achter te komen. Dankzij dit blog weet je waar je de volgende keer naartoe kan gaan met je kinderen.

#1 De boerderij

De boerderij is ontzettend leuk voor kinderen, vooral vanwege de dieren. Hier leren ze waar het eten op hun bord vandaan komt. Bij de kaasboerderij zien ze volgens welk protocol kaas wordt gemaakt. Ook leren ze dat kaas van verschillende soorten dieren kan komen, namelijk van koeien, geiten en schapen. Na zo’n dag is het leuk om even de dieren te aaien of om over de boerderij te lopen. De frisse lucht van de weilanden is ook nog eens heel gezond.

#2 Het strand

Op het strand kun je heerlijk uitwaaien, zandkastelen bouwen en schelpen verzamelen. Het kost helemaal niks en je bent ook nog eens in beweging tijdens het wandelen. Daarnaast kun je ook je kinderen leren dat Engeland aan de overkant ligt of wat voor soort vissen er in de zee zwemmen. Na een dagje zeewind zijn de kinderen vast moe en voldaan.

#3 Tour door het bos

Het bos is helemaal een groot feest voor kinderen. Hier kunnen ze in bomen klimmen en speciale planten of bloemen bekijken. Ook tref je in het bos verschillende soorten paddenstoelen. Wie weet spot je wel samen konijntjes, egels of zwijnen. Lees je graag sprookjes voor aan je kleinere kinderen? Die kun je wijsmaken dat de kabouters in de paddenstoelen leven.

#4 Moestuintjes aanleggen

Ook moestuintjes zijn een goede manier om uit te leggen waar het eten vandaan komt. In een moestuintje kun je groenten laten groeien. Denk hierbij aan spinazie, boerenkool, postelein, andijvie en sla. Door groenten te kopen bij deze tuintjes support je de kleine lokale tuinder ook nog eens financieel. Die kan dat vast beter gebruiken dan de grote supermarkt in de wijk. Niet onbelangrijk: deze verse groenten smaken ook nog eens veel lekkerder.

#5 Dagje vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk kan natuurlijk heel breed worden getrokken. Een dagje Voedselbank, vuil opruimen of tuinhekken schilderen bij de lokale boer behoort tot de mogelijkheden. Ook is dit een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en wat te leren van huishoudelijke werkzaamheden. Hoe handig is dat?

Wat weet jij van duurzame uitjes? We zien graag je reactie onder dit artikel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *