Quad banden

502. Quadbanden 1

Quad banden zijn rubberen banden die om een quad kunnen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. De winterbanden gebruiken wij vaak in de winter en in periodes dat het glad zou kunnen zijn op de wegen. Hierdoor is er meer grip op de weg en kan er bijvoorbeeld sneller door de bochten heengereden worden. Bij quad banden gaat het ook om het profiel van de band en de hoeveelheid lucht. Bij Imports B.V. staat de kwaliteit voorop. Bij 502.B is de code die onder andere wordt gebruikt in de quad industrie. De import gaat meestal per 4 banden. Dit is ook eigenlijk altijd het aantal banden dat op de quad wordt gezet. Stel er zijn problemen met quad banden of je wilt ze los bestellen.

De inzet van quads

Quads worden vaak gebruikt in de landbouwindustrie. Het wordt dan vaak gebruikt om de vee (bijvoorbeeld koeien of schapen) goed te begeleiden naar de stal of naar het weiland. Quads zijn vaak sneller en sterker dan het vee en het maakt een bepaalde indruk op de dieren dat ze doen wat de boer (quad bestuurder) wilt. Quads worden ook vaak gebruikt als hobby. Vaak zijn ze ook te zien op de openbare weg. De quad wordt bestuurd door een enkel persoon. Er is nog plek voor een extra persoon om deze te vervoeren. Ook zijn er vaak quad wedstrijden die worden gehouden. Het gaat er dan om wie als eerst over de finish gaat. Degene die als eerst over de finish gaat, wint de race. Op de Caribische eilanden is de quad het tweede grootste vervoersmiddel naast de auto. Dit komt, omdat de wegen er erg slecht zijn. Een quad kan zich gemakkelijk voortbewegen in deze omstandigheden. Is een quad dan ook veiliger dan een auto of motor? Nee, een quad blijft een gevaarlijk vervoersmiddel, omdat het niet is overkapt net als een auto. Vaak wordt er te hard door de bocht gereden waardoor de quad niet meer in evenwicht kan blijven. Ook hierdoor zijn de Quad banden weer essentieel.

Quad onderdelen

Een quad heeft net als een auto verschillende onderdelen. Quad banden zijn bijvoorbeeld belangrijke onderdelen. in Quad banden zit een bepaald soort frame dat de quad stevig op de grond houdt  Dit is voor als er bijvoorbeeld een onderdeel niet helemaal goed meer werkt of stuk is. Een quad heeft twee verschillende remmen. Een rem voor de voorwielen en een rem voor de achterwielen. Voor beginnende bestuurders is het goed om te weten dat de achterbanden rem het meest gebruikt moet worden in noodsituaties. Stel er wordt honderd kilometer per uur gereden en er wordt en de voor rem wordt ingedrukt, kan de quad voorover kieperen en is de schade zeker niet beperkt. Zowel voor de quad niet als voor de persoon.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *