Bedwantsen bestrijden

bed

Wat is er nu nog leuker dan spontaan een weekendje naar Brussel, Antwerpen of Gent? Even snel een hotel of Bed en Breakfasts reserveren via het internet, koffers inpakken en weg wezen. Wat is het dan vervelend als je ’s morgens wakker wordt en overal jeuk hebt. Het is een pijnlijk feit dat veel accommodaties tegenwoordig geplaagd worden door bedwantsen. Dit komt onder andere doordat meer en meer mensen uit allerlei landen de hele wereld rondreizen.

Een bedwantsenbeet België is geen pretje en het is een heel vervelende situatie als je hotelgasten daarmee geconfronteerd worden. Het kan je reputatie een serieuze deuk geven, dus bedwantsen in je hotel daar wil je zo snel mogelijk iets aan doen. Maar ook thuis kun je last hebben van bedwantsen, zeker als je veel reist. De bedwantsen kruipen in je koffer en reizen met je mee naar huis waar ze zich heerlijk nestelen in je bed of ergens anders in huis en doordat je ze niet direct opmerkt, heb je in een mum van tijd last van een hele plaag. Een bedwantsenbeet België is dé reden om de hulp van een professional in te schakelen.

 

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn hele kleine insecten die zich te goed doen aan bloed van mensen en dieren. Ze zijn vaak te vinden in of rond je bed, zijn bijna niet te bestrijden en planten zich enorm snel voort. Wat weten we zoal over bedwantsen?

 

Ze houden van bloed

Terwijl jij heerlijk ligt te slapen, schieten de bedwantsen in actie en doen zich te goed aan jouw bloed of dat van je huisdier. Dat heeft tot gevolg dat jij wakker wordt met jeukende bultjes overal op je huid.

 

Ze houden niet van licht

Bedwantsen hebben zes pootjes en hun lijf is ovaal, ze zijn vaak roodbruin van kleur en hebben een aparte geur. Gemiddeld zijn ze 6 millimeter groot en ze houden niet van licht, ze verstoppen zich dan ook op donkere plaatsen achter plinten of achter het behang. Als het donker is komen ze tevoorschijn om heerlijk te eten.

 

Ze leven overal waar mensen zijn

Doordat ze het bloed van mensen en dieren nodig hebben, leven ze daar waar veel mensen zijn. Vandaar dat je ze vaak terugvindt in hotels en andere accommodaties.

 

Zijn bedwantsen gevaarlijk?

Als je gebeten bent door een bedwants ontstaat er een ontsteking op je huid of een allergische reactie die enorme jeuk veroorzaakt en er kan zelfs blaarvorming door ontstaan. Wordt je vaak gebeten dan kan dat bloedarmoede tot gevolg hebben.

 

Hoe worden bedwantsen bestreden?

Met een speurhond wordt eerst achterhaald waar de bedwantsen zich bevinden, waarna ze met hitte worden bestreden, dit is de meest effectieve manier. Doordat sommige soorten bedwantsen resistent zijn tegen gifstoffen wordt er geen gebruik gemaakt van pesticiden. Bovendien kan dat risico’s met zich meebrengen voor jouw gezondheid en die van je gezinsleden en huisdieren.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *