De juiste voeding voor je baby kiezen

1154.12 Frootie beste babyvoeding

Voor je baby wil je alleen maar het beste en je kiest bewust voor een gezonde maaltijd voor je kind. Als je kleine spruit tussen de 4 tot 6 maanden is, is hij toe aan vaste voeding, de één al wat eerder dan de ander. Babyhapjes kunnen fruit- of groentehapjes zijn. Belangrijk is dat de hapjes bestaan uit gevarieerd en evenwichtig voedsel.

 

Groente of fruit?

Wanneer je begint met babyhapjes geven, kun je kiezen tussen groente of fruit. Als je begint met groenten leren ze eerst de smaak van groenten waarderen om daarna de zoetere smaak van het fruit te ontdekken.

 

Groentehapje

Ieder kind is anders en ook de groenten zullen op verschillende manieren verwelkomd worden. Geef je kind de tijd om te wennen aan de verschillende smaken. Vindt hij of zij een bepaalde smaak niet zo lekker, dan probeer je het een paar weken later nog eens. Begin met een prakje van enkel groenten en geef deze groente een paar dagen na elkaar, zodat je kind eraan kan wennen. Voor de eerste hapjes geef je het best groenten die makkelijk te verteren zijn zoals witlof, bloemkool, pompoen, courgette, … Overdrijf niet, in het begin zijn een paar lepeltjes per dag voldoende.

 

Fruithapje

Bij een fruithapje begin je bijvoorbeeld best met een banaan, appel, peer, … Geef eerst één soort fruit verschillende dagen na elkaar, zodat je kind ook hier weer aan de smaak kan wennen. Als je kind geniet van het fruit, wissel dan veel af, want op die manier krijgt hij of zij steeds voldoende vitaminen en vezels binnen. Gebruik liever geen blikfruit of fruit in een pot, want daar wordt vaak veel suiker aan toegevoegd. Maak fruitpap steeds vers om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën bij kunnen en dat het fruit zijn vitaminen niet verliest.

 

Online babyhapjes bestellen

Er zijn momenten dat je in je drukke gezinsleven helemaal geen tijd of zin hebt om gezonde babyhapjes klaar te maken. Kant-en-klare babyvoeding is dan een optie, maar niet altijd een gezond alternatief. Omdat het belangrijk is dat je baby goed groeit, heeft het elke dag gezonde voeding nodig. Tegenwoordig is het mogelijk om online babyhapjes te bestellen die gemaakt zijn van biologische groeten, zodat je kind altijd gezond kan eten, ook als het jou zelf even niet lukt. Dankzij de biologisch geteelde groenten blijven de belangrijke voedingstoffen, vitaminen en mineralen bewaard. Bovendien worden er geen geur-, kleur en smaakstoffen aan de maaltijden toegevoegd. Doordat de groenten niet bewerkt zijn, blijft de smaak ervan bewaard. Lekker voor de baby, makkelijk voor u, want de maaltijden die met liefde en zorg zijn bereid, worden aan de deur afgeleverd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *