Fysiotherapie bij nekklachten

Nekklachten

 

Nekklachten behoren tot de meest veelvoorkomende klachten. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Nekklachten zijn klachten gelukkig goed door een fysiotherapeut behandeld kunnen worden. In Den Bosch zit een fysiotherapiepraktijk die gespecialiseerd is in nekklachten. 

 

Wat valt onder nekklachten

Nekklachten is een verzamelnaam voor verschillende klachten in de nekregio. Hieronder valt de nek, maar ook het hoofd, de schouders en de bovenrug heeft een relatie met de nek. Klachten kunnen uitstraling hebben naar het hoofd, bovenrug en de schouders. Je beweegt immers met je hele bovenlichaam. Symptomen van nekklachten kunnen erg verschillen. Afhankelijk van de oorzaak kun je verschillende klachten ervaren. Symptomen die vaak gezien worden zijn stijfheid, bewegingsbeperkingen van de nek en pijn. Dit wordt vaak veroorzaakt door een slechte houding. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een werkplek niet goed is afgestemd of je werk hebt waarbij je een vervelende houding aan moet nemen. Een fysiotherapeut kan nagaan wat de oorzaak is en je nekklacht behandelen. 

Een nekklacht kan ook veroorzaak worden door een ongeluk. Vaak zijn klachten dan een stijve nek en hoofdpijn. Dit kan komen door bijvoorbeeld een auto ongeluk. Klachten die je ervaart komen dan door een whiplash. Zulke klachten zijn intens en vervelend. De klachten kunnen er zelfs voor zorgen dat je niet kunt werken. Zeker als je ook duizeligheid en concentratieproblemen ervaart. Een fysiotherapeut gespecialiseerd in nekklachten kan je hier goed mee helpen. 

 

Een afspraak bij de fysiotherapeut

Nadat je een afspraak hebt gemaakt zal in de eerste behandeling eerst een intake en onderzoek plaatsvinden. Als de fysiotherapie het probleem duidelijk in kaart heeft gebracht kan de behandeling starten. De fysiotherapeut verbeterd met manuele technieken de nekklachten. Daarbij zul je zelf aan de slag kunnen met oefeningen om de oorzaak aan te pakken. Per klacht verschilt het aantal behandelingen die je nodig heb. Dat kan variëren van 2 tot 8 en bij een complexe klacht meer. 

 

Fysiotherapie bij nekklachten

Naast de bovengenoemde voorbeelden zijn er nog meer verschillende klachten van de nek. Nekklachten kunnen voorkomen bij iedereen. Dit is niet gebonden aan een leeftijd. Bij verschillende leeftijden horen wel andere klachten. Zo is het bij jonge mensen vaak door de groei of een slechte houding tijdens studeren of gamen. Bij ouderen kunnen bijvoorbeeld klachten door artrose ontstaan. Als je snel van de klacht af wilt, is een fysiotherapeut gespecialiseerd in nekklachten aan te raden. Blijf niet doormodderen met klachten en voorkom dat het daardoor erger wordt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *