Auto wrappen Amsterdam

189 Auto wrappen Amsterdam

Wil je de auto een nieuwe kleur geven maar niet de kosten van het spuiten van een auto dan is car wrapping een goede optie. Car wrapping is ook ideaal als je een tijdelijke kleur aan je auto wilt geven. Een reden daarvoor kan zijn dat de originele kleur behouden blijft. Bij de verkoop van je auto kan de car wrap eraf worden gehaald. Als je op zoek bent naar een bedrijf die je auto kan wrappen in Amsterdam zijn zeker een aantal goede bedrijven te vinden.

Hoe werkt car wrapping

Car wrapping is overgewaaid vanuit Amerika. Car wrapping is een alternatief voor het overspuiten van je auto. Op de auto wordt een vinyl laag geplankt. Dit is een dun laagje die je auto een andere kleur geeft. Dit kun je zelf doen of laten doen. Het voordeel van het laten doen is dat je geen luchtbellen onder de auto krijgt. De vinyl laag zit strak op de auto en ziet er hetzelfde uit als dat je auto gespoten zou zijn. Je kunt allerlei kleuren kiezen maar ook verschillende prints. Zo wordt car wrapping ook gebruikt om logo’s op auto’s aan te brengen.

Een wrap kun je er best makkelijk afhalen, het originele lak blijft er netjes onder zitten. Dit is handig als je de auto bijvoorbeeld weer gaat verkopen en de standaard lak ook een gangbare kleur is. Daarnaast beschermd de folie de auto tegen beschadigingen zoals steenslag en lichte krasjes. Dit is bij een verkoop van de auto natuurlijk ook goed voor de waarde.

Je auto wrappen

Een car wrap zou je zelf aan kunnen brengen. Het is belangrijk om de auto in een schone omgeving te zetten. De temperatuur van de kamer zou 21 graden moeten zijn. De hele auto maak je dan vetvrij. Denk om alle hoeken, naden en rubbers. Naast de folie heb je een stanleymes nodig voor het snijden. Een rakel, zodat je de bellen die onder de folie zitten weg kan strijken en een föhn. De föhn gebruik je om het folie wat op te rekken, zodat het om de auto past.

Als je het te veel werk vind of te veel gedoe zou het de folie ook door een bedrijf aan kunnen laten brengen. Dit scheelt je veel tijd. Daarbij zorgt een specialist ervoor dat de wrap goed op lastige plekken komt. Denk aan de holling bij de deur hengel en zwel de vorm van de bumper als de gaten in de bumper. Je zult de kosten en het resultaat af moeten wegen. Een specialist kan je auto helemaal customizen met als eindresultaat een hele professionele nieuwe look.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *