Mindfulness Rotterdam

mindfullnes

Mindfulness betekent dat je bewust je leven leidt. En je heel bewust wordt van dit moment. Het gaat er dus om dat je aanwezig bent in het hier en nu. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mindfulness de kwaliteit van leven verhoogt. Voor Mindfulness in Rotterdam kun je op verschillende plekken terecht.

Wat is Mindfulness precies?

Mindfulness vergroot het vermogen om jezelf te genezen. Je mentale en emotionele veerkracht wordt hoger. Ook verhoogt het de weerbaarheid tegen virussen en bacteriën. Je wordt er dus ook fysiek vaak gezonder van. Het is namelijk nodig dat je regelmatig tot rust komt. Zowel voor je welzijn als voor je gezondheid. In de huidige maatschappij hebben steeds meer mensen daar moeite mee. Zelfs jongeren en kinderen vinden dat vaak al lastig. Je kan een Mindfulness training volgen in Rotterdam en op meerdere plekken in Nederland. Mindfulness training helpt je om weer rust te vinden en te herstellen. Tijdens een training leer je voornamelijk zelf hoe je rust kan vinden en dat ook kan bewaren. Sommige praktijken noemen het ook wel ‘inside-out healing’.

Wat is inside-out healing?

In inside-out healing staan verschillende dingen centraal. Bijvoorbeeld innerlijke rust, balans, zelfbewustzijn, energie en vitaliteit. Een therapeut kan helpen om rust te brengen in jouw systeem. Ook kan een therapie je energie balans helpen herstellen. Dat kan bijvoorbeeld met healing of acupunctuur. Het belangrijkste is de aandacht voor de klachten. En dat je zelf inzicht krijgt in de oorzaken van jouw onrust. Je leert dus om jezelf te helen. Het gevolg dat is je fysieke, mentale en emotionele veerkracht toenemen.

Wat doet een coach bij Mindfulness?

Een coach leert jou hoe je zelf vitaal en in balans kan blijven. Dat proces is voor elk mens anders. Daarom is het belangrijk dat een consult op maat wordt gemaakt. Tijdens een Mindfulness traject leer je op een makkelijke manier om te gaan met emoties en stress. Je leert bijvoorbeeld om negatieve emoties en stress om te zetten in positieve energie. En je leert dat toe te passen op elk moment. De methode daarvoor heet hartcoherentie. Die methode is wetenschappelijk onderbouwd en komt ook wel eens voor in yogalessen. Het resultaat van mindfulness? Veel mensen voelen zich daarna gelukkiger. En ook een stuk vitaler. Ze hebben vaak meer innerlijke rust en voelen zich energieker. Daarnaast presteren mensen ook vaak beter en verbetert hun communicatie in het algemeen en in hun relaties.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *