Yogalessen voor iedereen

yoga

 

Ooit begonnen in India, inmiddels de hele wereld overgevlogen. Yoga is de ideale sport die lichaam en geest met elkaar verbindt en waar je misschien denkt dat het alleen is weggelegd voor de extreem flexibele is dat echt niet het geval. De sport is voor iedereen geschikt en iedereen kan een les bijwonen. Een ontspannen of juist intensieve yoga klas heb je zo gevonden. Een klas kun je bijvoorbeeld bijwonen bij 2 Balance Yoga Rotterdam.

 

Wat is Yoga?

 

Yoga is een sport die zowel je lijf als je geest in balans brengt. Het woord Yoga betekend ‘verbinding’ en is afgeleid van het Sanskriet ‘Yuj’. Yoga is eigenlijk een leefwijze waar je in stapt. Het kan een vorm van meditatie zijn maar ook een intensieve manier van sporten. Er bestaan namelijk vele verschillende yoga vormen. De filosofie achter het fenomeen is gericht op de balans en verbinding tussen geest en lichaam, ontspanning en bewustwording.

 

Verschillende soorten

 

Yoga kent dus verschillende vormen. Hatha Yoga is een van de meest bekende vormen. Deze vorm geeft je dat stukje bewustwording waar eerder over gesproken werd en helpt daarnaast bij de flexibiliteit van je lichaam. Een goede manier om te beginnen.
Vinyasa Yoga is een vloeiendere vorm van yoga. De oefeningen volgen elkaar in een vloeiende beweging op. Deze vorm richt zich vooral op de ademhaling.
Voor wie flink wil zweten bestaat er Power Yoga, Hot Yoga of Bikram Yoga. Bij Power Yoga worden veel oefeningen uit andere vormen gecombineerd om je spieren continue te prikkelen. De focus ligt hier dus niet zo zeer op het geestelijke aspect maar op het fysieke.
Bij Hot Yoga en Bikram Yoga is de temperatuur in de ruimte hoger. Het hoogst is hij bij Bikram Yoga met 38 tot 40 graden. Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid worden de spieren sneller soepel en dus komt de bloedcirculatie goed op gang.

Er bestaat een vorm van yoga voor iedereen en dit maakt het zo’n geschikte sport om te beoefenen voor jong en oud. Yin Yoga legt bijvoorbeeld de aandacht op het ontspannen van geest en lichaam. Ook voor kinderen heeft yoga veel gezondheidsvoordelen.

 

Yoga Rotterdam

 

Het kan wellicht lastig zijn om te starten met yoga. Een klas bijwonen is de ideale manier om te beginnen. Een goede leraar kan je vertellen hoe je de verschillende oefeningen goed uitvoert. Dit voorkomt blessures of het fout aanleren van bewegingen. Ook kan hij of zij je vertellen welke vorm van yoga het meest geschikt is voor jou. Je kan op ieder moment beginnen met yoga!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *