Ambulante zorg Rotterdam

Thuiszorg

Ambulante zorg betekent dat je thuis hulp krijgt. Dat is voor mensen die niet zo mobiel zijn heel fijn. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om te kiezen voor ambulante zorg. In heel Nederland zijn er verschillende organisaties die ambulante zorg geven. Zoek je bijvoorbeeld ambulante zorg in Rotterdam? Dan kan je terecht bij verschillende instanties. Er zijn verschillende vormen van ambulante zorg. Heb je bijvoorbeeld last van je voeten? Dan zijn er verschillende vormen van voetzorg. Je staat er vaak niet stil bij hoe belangrijk je voeten zijn. Totdat je er last van krijgt. Daarom is het fijn dat voetzorg bestaat.

Wat doet ambulante zorg?

Bij ambulante zorg komen zorgverleners bij de mensen thuis. Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of huisartsenpost om zorg te ontvangen. Een voorbeeld van ambulante zorg is de voetzorg. Bij voetzorg zijn artsen gespecialiseerd in het geven van zorg bij voetproblemen. Dat kan nodig zijn als je moeite hebt met lopen. Er zijn verschillende oorzaken voor mobiliteitsproblemen. Er kunnen voetproblemen ontstaan nadat je voor kanker bent behandeld. Maar ook andere voetproblemen kunnen verholpen worden als je kiest voor ambulante voetzorg.

Wat houdt voetzorg in?

Voetzorg zorgt ervoor dat je je weer kan bewegen zonder pijn en problemen. Je krijgt bijvoorbeeld een medische pedicure en/of oncologische voetzorg. Oncologische voetzorg betekent dat je hulp krijgt bij problemen die zijn ontstaan na een kankerbehandeling. De meeste voetzorg-verleners hebben veel ervaring en vakkennis. En kunnen je daarom op maat helpen en een oplossing bieden voor alle hulpvragen. Het is heel belangrijk dat je voeten in een goede conditie blijven. Die conditie is vaak verminderd nadat je diverse chemo-behandelingen hebt gehad. Helaas loopt die doelgroep meer risico als het gaat om het ontstaan van diverse voetproblemen. Problemen kan je herkennen door veranderingen in de huid. Daarbij kan je denken aan zwellingen of bijvoorbeeld aandoeningen aan de teennagels.

Wat is een medische pedicure?

Soms hebben mensen voetproblemen omdat ze diabetes of reuma hebben. Ook andere invloeden van buitenaf kunnen voor voetproblemen zorgen. Bij een medische pedicure worden bijvoorbeeld ingegroeide teennagels verwijderd. Ook kan je eelt verwijderd worden. Ook eelt is iets wat kan ontstaan na een behandeling tegen kanker. Voetzorg geeft ook wel eens massage. Maar alleen als dat past bij het ziektebeeld dat de patiënt heeft. Het verschilt per zorgverzekering of je voetzorg vergoed wordt. Dat moet je dus zelf goed uitzoeken.

baby voeding 2

Gezonde babyvoeding

Bij vier maanden mag je naast babyvoeding de eerste hapjes gaan geven. Beetje bij beetje kun je jouw baby kennis laten maken […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *