De lekkerste belegde broodjes voor je lunch

broodjes

Als je een keer geen zin hebt om de deur uit te gaan om Café Vianen te bezoeken, dan maak je die lekkere broodjes toch gewoon thuis? Wat denk je van een verse tonijn- of eiersalade op een walkorn broodje? Of een lekker ouderwets broodje gezond, brie met honing en walnoten of een meer zomers broodje zoals een Italiaans broodje caprese? Wij zetten de lekkerste belegde broodjes voor je op een rij.

Broodje tonijnsalade en eiersalade

Beide niet moeilijk te maken, maar erg lekker op een broodje. Voor een broodje tonijnsalade meng je een blikje tonijn met appel, mayonaise, tomaat, bieslook, ui, peper en zout. Ook kan je hier nog Griekse yoghurt aan toevoegen. Op het moment dat je wat meer wilt uitpakken en iets exotisch wilt dan kan je een Oosterse tonijnsalade maken. Hiervoor gebruik je een blikje tonijn, ui, knoflook, gember, vissaus, sesamolie, komkommer, verse peper, sesamzaad, komkommer en lente ui. Een andere variant die wat zoeter is maak je met mais. Een blikje tonijn, mais, augurken, zilveruitjes, mayonaise, kerriepoeder, tomaat, zout en peper. Eiersalade is al helemaal makkelijk te maken. Hiervoor meng je gekookte eieren met yoghurtmayonaise, bieslook, knoflook, peper en zout. Als je van een kerrie eiersalade houdt dan voeg je hieraan nog kerriepoeder toe. Alle bovenstaande ingrediënten snijd je fijn en meng je naar eigen smaak.

Broodje gezond, caprese en brie met honing en walnoten

Een broodje gezond staat al jaren op de menukaart bij vele lunch restaurants. Gelukkig kan je deze heel eenvoudig zelf maken en er heerlijk van genieten. Van origine wordt dit gegeten op een wit of bruin puntje, maar doe eens gek en koop een Italiaanse bol of een Kaiser broodje. Dit broodje wordt belegd met een gekookt ei in plakjes gesneden, een plak ham, een plak kaas, plakjes komkommer, plakjes tomaat, mayonaise, sla en als garnering wat tuinkers of verse peterselie. Je kan er na afloop nog wat zwarte peper over draaien uit de molen. Voor een broodje caprese kan je een Italiaanse bol gebruiken of een ander hard broodje. Hierop leg je plakken tomaat, mozzarella en verse basilicum. Als je liever wat meer op je broodje doet dan kan je er nog parmaham, pijnboompitten en rucola aan toevoegen. Een ander lekker broodje is er eentje die je het beste in de oven kan bereiden. Een broodje brie of geitenkaas met honing en walnoten. Hiervoor heb je een afbakbroodje nodig en voordat je het afbakt doe je hier een paar plakken geitenkaas of brie op en daarbovenop de walnoten. Na het afbakken voeg je er honing en rucola aan toe.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *