Escape room

escape room

Ben jij al bekend met de escape room? In Nederland heeft de eerste escape room in mei 2013 zijn deuren geopend. Inmiddels vind je in vrijwel alle grote en middelgrote steden een escape room. Zo vind je ze in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam. Alleen in Noord-Brabant vind je al bijna 100 escape room locaties. Dit geeft wel aan hoe populair de escape room is. Het concept van de escape room vindt zijn oorsprong in oude computerspelletjes, waarbij je aan de hand van aanwijzingen en het oplossen van puzzels uit een kamer moest ontsnappen.

Wat is een escape room?

Heb je nog nooit gehoord van een escape room? Of komt de term je enigszins bekend voor, maar weet je niet helemaal wat een escape room inhoudt? Een escape room kun je het beste omschrijven als een avontuur waarbij je als groep, bijvoorbeeld met je vrienden of familieleden, diverse puzzels moet oplossen. Hiervoor krijg je doorgaans 60 minuten de tijd. Bij de allereerste escape rooms moest je ook letterlijk uit een kamer ontsnappen, maar tegenwoordig zijn er talloze escape rooms verspreid door het land met allerlei verschillende verhalen. Zo moet je bijvoorbeeld een moord oplossen of een kluis kraken.

Escape rooms met thema’s

Er zijn vandaag de dag talloze escape rooms verspreid door heel het land. Meestal heeft een escape room een bepaald thema. De kamer is dan helemaal ingericht op basis van dit specifieke thema. Hierdoor lijkt het haast alsof je echt in een andere wereld bent. Zo is er bijvoorbeeld een Sherlock Holmes escape room, waarbij je door een Engelse cottage loopt die geheel is ingericht in een typische cottage stijl. Of wat dacht je van een Oriënt Express escape room? Hierbij sta je zogenaamd op een perron en zie je de buitenkant van een trein. Bovendien zijn er ook speciale escape rooms voor gezinnen, kinderen, bedrijven of sportteams.

Waarom een escape room bezoeken?

Waarom zou je een escape room moeten bezoeken met je vriendenkring, familie, sportteam of collega’s? Allereerst is het natuurlijk een heel stuk spannender dan een bezoek aan bijvoorbeeld de bioscoop of een bowlingbaan. Een bezoek aan een escape room brengt avontuur, spanning en adrenaline met zich mee. Bovendien wordt je gedwongen om echt goed samen te werken met je vrienden, familie of collega’s. Je zult echt de schouders eronder moeten zetten om uit de kamer te ontsnappen met z’n allen. Dit versterkt de onderlinge band, aangezien iedereen elkaar helpt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *