Hoe geef je thuis een feest met een tropisch thema?

Surinaamse catering Almere

De zomer komt er weer aan. Nu het einde van de Corona crisis weer in zicht is, is het eindelijk ook weer toegestaan om groots uit te pakken met verjaardagen. Eigenlijk hoef je niet alleen een feest te geven voor je verjaardag. Dit mag ook gewoon zonder reden. Feestjes met een tropisch thema zijn echt heel lekker. Omdat in Caraïbische culturen vaak flink wordt uitgepakt met een partijtje mag jij helemaal los gaan met de organisatie. Heb je al enig idee hoe je te werk gaat? Hieronder staan een aantal punten die je zeker niet mag missen voor je partijtje in huis of in de tuin.

#1 Lekker eten

Surinaamse, Antilliaanse en Latijns-Amerikaanse feesten hebben allemaal één ding gemeen: er is eten voor elke gast. Ben je zelf niet handig met het bereiden van zulke maaltijden? Bespreek dan je wensen met bijvoorbeeld Surinaamse catering Almere. Een cateringbedrijf is ook ideaal als je niet een hele grote keuken hebt. Kortom, het eten mag je zeker niet vergeten.

#2 Zwembad in de tuin

De mooiste tropische landen liggen meestal aan zee. Het is logisch dat jouw tussenwoning in een buitenwijk niet pal aan het strand ligt. Dan moet je maar doen alsof. Er zijn gelukkig genoeg stevige zwembaden te koop bij budgetwinkels. Zo kunnen je gasten een heerlijke duik nemen om af te koelen.

#3 Tropische drankjes

Drank is zeker ook een belangrijk onderdeel van het feest. Je kan kiezen voor lichte biertjes zoals Desperados of Corona (het biertje dus). Maar wat een tropisch feest helemaal compleet maakt zijn de cocktails. Zet de flessen drank op tafel zodat de gasten zelf kunnen mixen. Heb je een wat breder budget? Huur dan een cocktailbar met professionele shaker. Dit zorgt helemaal voor de ultieme ervaring.

#4 Verzorg de aankleding tot in de puntjes

Sfeer is een belangrijk onderdeel. Plaats een paar vrolijke opblaas palmbomen voor in de tuin. Verder kun je al heel veel doen met kleine led lampjes die lijken op kerstverlichting. Die kun je ook in meerdere kleuren kopen. Fakkels geven daarbij ook heel veel sfeer. Verder mogen vlaggetjes, slingers en ballonnen niet ontbreken. Doe je best!

#5 De juiste muziek

In Suriname of Curaçao hoor je geen Hollandse carnavalshits. De muziek klinkt daar heel anders met carnaval. Laat de gasten de heupen losgooien op heerlijke reggaeton hits. In het begin voelt het een beetje onwennig. Na een paar drankjes komt het publiek wel los. Wat je ook vaak ziet bij Caribische feesten zijn brassbands. De voetjes gaan dan vanzelf van de vloer.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *