Op zoek naar een goede kwaliteit veiligheidshaak?

Hoogte

Werken op hoogte brengt vele risico’s met zich mee. Des te belangrijker om jezelf of je personeel van goed materiaal te voorzien. Goed materiaal verkleind namelijk de kans op ongelukken tijdens het werken op hoogte. Volgens de wet begint werken op hoogte al vanaf een hoogte van 2,5 meter. Dit kunnen werkzaamheden op daken zijn, maar ook wanneer een werknemer langs een gebouw werkt, of een ladder moet beklimmen om zijn taken uit te voeren. Felix Safety biedt een breed assortiment aan materiaal voor werken op hoogte, zo ook de veelgebruikte veiligheidshaak.

Waarvoor dient een veiligheidshaak?

Een veiligheidshaak, of karabijnhaak, is een gespecialiseerd type beugel, een metalen lus met een veer belastte poort die wordt gebruikt om componenten snel en omkeerbaar te verbinden, met name in veiligheidskritieke systemen. Karabijnhaken worden veel gebruikt bij touw intensieve activiteiten zoals klimmen, constructie, industrieel touwwerk en ruitenreiniging. Ze zijn voornamelijk gemaakt van zowel staal als aluminium. Een veiligheidshaak is een essentieel product voor werken op hoogte. De haken zorgen ervoor dat de werknemer een optimale werkpositie in kan nemen, door de haken aan het uiteinde van zijn leeflijn te bevestigen.

Verschillende typen veiligheidshaken

Veiligheidshaken zijn er in allerlei soorten en maten en tegen verschillende prijzen. De eerste, aluminimum haken zijn ideaal voor het verkrijgen van een goede werkpositie en worden vastgemaakt aan het uiteinde van de leeflijn. Deze haken hebben een prijs van gemiddeld 20 euro. De stalen karabijnhaken worden ook gebruikt voor een optimale werkpositie maar zijn speciaal gemaakt voor ingewikkelde werkomgevingen en metalen structuren. Stalen haken wat goedkoper, gemiddeld 15 euro. Permanente veiligheidshaken hebben een driehoekige vorm en zijn daarom ideaal wanneer je een werkpositie in allerlei richtingen moet aannemen. Deze haken kosten ongeveer 7 euro. MGO haken zijn speciaal gemaakt voor metalen structuren, kabels of staven. De grote opening van deze haken kunnen dan ook worden geplaatst op structuren met een grote diameter. Een ander voordeel van MGO haken is het automatische slot wat ze bevatten. De prijs van een MGO haak ligt tussen de 17 en 79 euro en wordt bepaald door de grootte van de haak.

Welke veiligheidshaak past bij mijn werkzaamheden?

Aangezien er verschillende typen veiligheidshaken op de markt zijn, is het noodzakelijk te weten welke haak voor de meeste veilheid zorgt bij jouw werkzaamheden. Verschillende klimtaken vereisen verschillende soorten karabijnhaken. Er zijn drie belangrijke aandachtspunten: vorm, gate type, grootte, gewicht en kracht. Laat je goed adviseren door experts wanneer je veiligheidshaken aanschaft. Zij weten vaak precies welke haken je nodig hebt.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *