Media en IT

IT projecten

IT projecten zijn echt onmisbaar in 2020. Alles draait op dit moment om media en IT. bedrijven willen altijd de het goed wordt neergezet en dat de marketing meer dan in orde is. Er zijn verschillende soorten opleidingen die hiervoor gevolgd kunnen worden. Zo wordt de opleiding IT en Media heel hoog aangeschreven. Niet alleen omdat de opleiding als erg goed wordt ervaren, maar ook omdat er veel werk is in het vak

De opleiding

De opleiding bestaat uit verschillenden vakken. Je leert om bijvoorbeeld te programmeren met computers en tablets, maar ook de bedrijfscommunicatie. Het is een brede opleiding die op verschillende locaties is. Hij is bijvoorbeeld op de NHL Stenden in Leeuwarden, de Hanze Hogeschool Groningen en de Hogeschool in Utrecht. Al deze scholen zijn internationale scholen, dit betekend dat er ongeveer 40 procent van de school internationale studenten zijn. De meeste studenten komen uit Europa (rond de 60 procent van die internationale studenten) en de rest daarbuiten. De meeste studenten vinden het erg leuk om in een ander land te studeren. Je leert niet alleen om alleen maar een wereldtaal te spreken, maar ook om in een hele andere cultuur te leven. De IT-opleiding duurt 3 of 4 jaar. Hierna kun je nog een master volgen en de opleiding verder uitbouwen.

Verschillende projecten

Je hebt verschillende IT-projecten waaraan je kan werken. Dit zijn groepsprojecten. Een goed voorbeeld hiervan is, de auto op zonnepanelen. De NHL stenden heeft hier de afgelopen tijd vaak aan meegedaan. De opdracht was om een auto te maken die helemaal elektrisch was. Er was een race in Rusland waar de studenten aan mee konden doen. Het ging er om welke auto het snelst over de finish kwam. Vorig jaar is het helaas iets minder goed afgelopen met de auto, deze is namelijk opgebrand en ontploft vlak voor de finish. Dit jaar proberen ze weer mee te doen, en nu die prijs mee naar Nederland mee te nemen. Dit project wordt ook vaak gepresenteerd op de opendagen van de hogescholen. Dit is erg goed voor die hogeschool en ook voor de opleiding. Verder kun je nog kiezen of je de studie in het Engels of in het Nederlands wil doen. Voor het diploma maakt het niks uit, maar het is handig voor als je later eventueel in het buitenland gaat studeren. De voertaal is vaak in het Engels. Op het internet is 75 van de teksten Engels en 10 procent Chinees.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *