Waar let je op bij het kiezen voor een rijschool

65 rijschool almere

Je bent net 18 geworden en je kan natuurlijk niet wachten om te beginnen met je autorijlessen. Alleen waar moet je nou rekening mee houden als je kiest voor een Rijschool Almere. Je wilt natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn en je felbegeerde rijbewijs snel in je handen hebben zonder dat dit je klauwen met geld kost.

Kiezen voor een goede autorijschool

Volgens het CBR geeft het slagingspercentage een goed inzicht in hoe goed een rijschool is. Het slagingspercentage is te vinden op de website van het CBR onder de rijschoolzoeker. De gegevens worden elk kwartaal bijgewerkt. Let erop dat als je een landelijke rijschool vergelijkt met een lokale dat je bij de landelijke de vestiging in je examenplaats selecteert. Mocht je uiteindelijk om de een of andere reden niet tevreden zijn met de rijschool waar je voor kiest dan is het verstandig om zelf de machtiging in te trekken. Hiermee voorkom je dat de rijschool een examen voor je kan aanvragen.

Kosten van je rijlessen

Het is natuurlijk belangrijk dat je inzicht in de kosten hebt die je moet maken voordat je je aanmeld bij een rijschool. Gemiddeld liggen de kosten in totaal op 2300 euro en 41 euro per uur. Of een rijschool goedkoop of duur is zegt niet altijd iets over de kwaliteit. Om uit te proberen of een rijschool bij je past en om te kijken hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt is het verstandig om een proefles te nemen. Dan weet je ook gelijk of er een klik is met de instructeur en kan deze je advies geven over welk lespakket geschikt voor je is. Rijlessen bijkopen is natuurlijk altijd mogelijk, maar instructeurs hebben veel ervaring met leerlingen en een beter inzicht in het aantal lessen dat je nodig hebt om af te rijden dan je misschien kan bedenken.

Theorie examen via de rijschool of zelf doen

Veel rijscholen bieden theorielessen klassikaal of online aan. De klassikale lessen kunnen bij sommige rijscholen in 1 dag worden afgenomen, bij anderen kost het een paar weken om je voor te bereiden. Het is een keuze die je zelf dient te overwegen. Als je goed zelfstandig kan leren is het misschien verstandiger om zelf je theorie te doen buiten een lespakket om. Dit is vaak goedkoper. Ditzelfde geldt voor de aanvraag van je Gezondheidsverklaring bij het CBR. Deze verklaring moet je overhandigen zodra je je praktijkexamen aflegt. Een rijschool brengt vaak nog administratiekosten in rekening als je de Gezondheidsverklaring door hun laat aanvragen.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *