Medische Pedicure omgeving Hellevoetsluis

Pedicure Hellevoetsluis

Mooie en verzorgde voeten zijn blije voeten. De gezondheid van de voeten draagt bij aan de algehele gezondheid van het lichaam. Daarom is het belangrijk om goed voor de voeten te zorgen, zeker wanneer hier extra reden voor is. Wanneer er behoefte is aan medische verzorging is een medische pedicure de juiste stap om te zetten. Bij Pedicure Praktijk Hellevoet ben je helemaal op je plek als het gaat om voetverzorging.

 

Vakkundige service voor een optimaal resultaat

Voor een medische pedicure in omgeving Hellevoetsluis ben je bij Pedicure Praktijk Hellevoet aan het juiste adres. Deze medische pedicure specialist is aangesloten bij ProVoet en ProCert. Hierdoor bent u verzekerd van een vakkundige en medische voetbehandeling waardoor pijnvrij lopen en bewegen weer vanzelfsprekend wordt.

Onaangename voetklachten

Pijn bij het lopen en bewegen kan veroorzaakt worden door reuma of diabetes, de voeten zijn dan extra pijnlijk en dit is erg vervelend. Ook gezwollen huid rond de enkels kan voor veel ongemak zorgen en komt vaak voor bij reuma- en diabetespatiënten. Een medische pedicure kan zorgen voor verlichting en weer wat plezier in het lopen terug in het dagelijks leven brengen.

Ook voetklachten als het hebben van een likdoorn, ingegroeide teennagel, schimmelnagel of huidschimmel, eveneens als voetwratten en kloven zijn omstandigheden waar Pedicure Praktijk Hellevoet bij kan helpen. De verzorging van voeten die net dat beetje extra liefde nodig hebben kan bijdragen aan zowel verlichting van ongemak, maar ook aan het mentale welzijn. Soms is het fijn om het jezelf te gunnen in de watten gelegd te worden.

 

Lichaam en geest in balans

Een medische pedicure kan samen met een voetreflexmassage geboekt worden. Het doel van zo’n massage is het in balans brengen van lichaam en geest. Pedicure Praktijk Hellevoet biedt ook een voetreflexmassage aan om blokkades door disbalans te verwijderen. De blokkades ontstaan in verschillende voetzones, waardoor er spanning ontstaat in de voeten en dus in het lichaam en in de geest.

De voetreflexmassage is geschikt voor jong en oud. Bij kinderen heeft de massage sneller effect omdat zij vaak minder stress ervaren dan volwassenen. Sommige mensen hebben aan één sessie genoeg, maar mensen met hevige stress en pijnklachten hebben doorgaans meerdere sessies nodig.

 

Waarom goede voetverzorging van belang is

Ons hele lichaam wordt weerspiegeld in onze voeten. Dit gebeurt door middel van drukpunten in de voeten die in contact staan met organen en andere lichaamsdelen. Dit is één van de redenen waarom voetverzorging van essentieel belang is. Naast dat het gewicht van het lichaam op de voeten rust en de voeten daardoor dus letterlijk de grootste last dragen, dragen de voeten ook figuurlijk veel grote lasten met zich mee.

Een medische pedicure is altijd aan te raden, vooral bij onaangename voetklachten en pijn. Maar thuisverzorging is ook belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan wekelijks een voetenbad nemen, het insmeren van de voeten met een speciale crème en het goed afdrogen van de voeten na het douchen, vooral tussen de tenen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *